Treceți la conținutul principal

Broderia spartă


         Pentru realizarea unui obiect de bună calitate avem nevoie în general de câteva ustensile necesare pentru executarea lor și-anume: acul de cusut (a cărui grosime variază în funcție de grosimea firului utilizat), forfecuța (cu care tăiem firele), instrumentul de găurit (instrument care are mânerul ca la o croșetă dar are vârful ascuțit și pe care trebuie să-l dosiți bine pentru că este periculos pentru copiii), ghergheful (în cazul în care opțiunile dumneavoastră se diversifică în privința modelelor alese) și degetarul pe care sincer vă spun că nu-l prea folosesc. Și la acest tip de broderie nu se folosesc nodurile ci se întărește ața la începutul și la sfârșitul epuizării firului. Când se spală pânza nu se freacă ci doar se apasă sau se strânge în palme pentru a nu se strica broderia. De asemenea nu se stoarce ci se lasă la scurs pe o suprafață întinsă fără să o agățăm în clame pe sârmă și nu se expun la soarele direct pentru a nu se decolora. Trebuie avută mare grijă la culori sau tipurile de țesătură. Firele colorate pot păta pânza de aceea este de preferat să folosiți același gen de culoare a aței cu cel al pânzei. 
          Am pregătit anumite proiecte pe care vi le voi împărtăși dar pe care le voi lucra pe diferite etape, execuția acestora fiind destul de greoaie, necesitând un timp destul de îndelungat pentru finisarea și expunerea lor. De aceea pe măsură ce avansez voi adăuga fiecare etapă separat pentru a aprofunda mai bine fiecare secțiune în parte pentru a nu vă speria mai mult decât am făcut-o deja.

Punct întins pe fire numărate

Punct feston lucrat în unghi curbat sau drept

Ajururi și șabace. Bare împletite.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.