Treceți la conținutul principal

Proiect ratat




Scăderea în tricotaje sunt operațiile cele mai des utilizate prin reducerea numărului de ochiuri prin formarea unui anumit tipar și care se execută în general pe fața lucrului sau pe dosul lui, spre stânga sau spre dreapta.
Probabil voi aborda cu mai multă seriozitate tipurile acestea de scăderi într-un viitor apropiat scoțându-l din sfera universală și voi încerca să sortez cu rigurozitate locul atribuit fiecăruia în parte. Pentru că în esență vorbim despre scăderi simple sau duble atât pe fața cât și pe dosul lucrului, spre dreapta sau spre stânga, verticale sau orizontale, acestea din urmă realizate pentru obținerea butonierelor. Dar până atunci vă las schema prin care am tricotat mânecile puloverului fetiței mele pornind de la modelul tricotat 10. Îmi pare rău că nu am cum să mai fac transcrierea întregului proiect dar a fost pentru prima oară când o întreagă muncă a fost pierdută dintr-un singur clik...Dar cel puțin am rămas cu singura notiță din caiet și-anume partea mânecii care ajută la fel de mult ca și proiectul în sine... Deci, aceste scheme sunt pentru realizarea scăderilor unei mâneci aplicate modelului de tricotat 10 pornind de la manșetă spre guler și utilizând tehnica raglan. Nu-i o rezolvare ci doar o ameliorare a unor cerințe exprese dar o dată aplicate în același mod și pentru celelalte părți ale bluzei, respectiv față și spate (care se va ridica mai mult decât partea feței cu 2 sau 4 rânduri ) se va putea tricota cu ușurință o bluză completă.

Schema- model 10-mânecă-1

Schema- model 10-mânecă-2

Răscroitura tricotată a gâtului-față


Răscroitura tricotată a gâtului- partea spatelui

Bordura tricotată în punct elastic din talie

Dusul lucrului

Amestec de fire

Produsul finit


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.