Treceți la conținutul principal

La mulți ani 2013 !

Deschide fereastra sufletului tău
pășind peste grijile anului ce tocmai a trecut
cu vise noi încarcă-ți anul cel nou  și de va fi din nou să ningă
belșugul să-ți aducă-n tindă
armonia , căldura și veselia
să-i cuprindă pe români...



Pentru anul care vine
O sacoșă de gânduri pline
Printre schițe și caiete
O grămadă de proiecte. . .

        

              În mod firesc îmi aburesc mintea cu dorințe lumești de parcă aș știi ce anume îmi rezervă ziua ce începe tocmai de mâine . Uit tot timpul că aceste dorințe nu țin explicit de mine pentru că în toate cazurile mele , acestea s-au materializat cu mare efort ori nu s-au împlinit deloc din cauză că am uitat să așez pe buzele mele permisiunea Domnului pentru împlinirea acestor cerințe . . .
       Așa că voi începe de data acesta în alt fel :
       Nădăjduiesc că proiectele de bază pentru anul următor , dacă Domnul va vrea să fie cu mine , ar fi înlocuirea mobilei pentru copiii , păstrarea dulapurilor deja recondiționate și redistribuirea lor prin casă . Aș mai avea nevoie de o bibliotecă  în care să aliniez pe rafturi toate cărțile cuminți pe care le-am achiziționat în decursul anilor anteriori . Sper , cu ajutorul bunului Dumnezeu , anul acesta să putem finisa restul casei . . . de exemplu : să închidem veranda . Este costisitor dar important pentru menținerea căldurii în interiorul casei . Atelierul pe care-l râvnesc de-o veșnicie . . . Domnul să-l păstreze în mintea mea cât crede de cuviință ! Aș schimba dorința acesta cu una mai mică , accesibilă mai degrabă buzunarului nostru : perdelele care lipsesc cu desăvârșire . . . Știu că vi se pare straniu , dar , asta este . . .
        La fel de firesc găsesc să-i mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că a fost lângă mine chiar și atunci când gândul meu nu era stăpânit de prezența Lui . Păstrează-mi Doamne inima curată , și ia grija zilei de mâine de la mine .
Înnoiește , Doamne , ce este de înnoit , dar începe mai întâi cu sufletul . . . Îmbracă-i Doamne cu armura bunăvoinței Tale pe toți copiii mamei mele , ca lanțul spurcăciunilor lumești să se rupă de la gâturile lor pentru veșnicie , dăruindu-le o inimă simplă , dar tare și o viață lipsită de griji .
       Doamne ajută ! 
       Amin .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.