2kg. ceapă
2kg. morcovi
2kg. ardei sau gogoșari
2kg. roșii
1 l. ulei
500 gr. orez
piper boabe
foi de dafin
sare grunjoasă trei linguri
2kg. morcovi
2kg. ardei sau gogoșari
2kg. roșii
1 l. ulei
500 gr. orez
piper boabe
foi de dafin
sare grunjoasă trei linguri
Ceapa se curăță, se spală, se taie peștișori, morcovii se curăță, se spală se rad pe răzătoarea mare, ardeii se spală, se curăță de cotoare și semințe, se taie felii, orezul se spală și roșiile se spală și se dau prin mașina de bulion. Se încinge uleiul, se călește ceapa. Când s-a înmuiat se adaugă morcovii, se continuă călirea. Se adaugă ardeii sau gogoșarii, sau și una și alta și se continuă fierberea. Adăugăm sarea, piperul boabe, foile de dafin bulionul de roșii și orezul spălat. Se ia oala de pe foc și se bagă în cuptorul încins timp de 1 oră. Se scoate din cuptor și se pune din nou pe flacăra de aragaz, de preferință cea mică, amestecând continuu să nu se prindă. Între timp se sterilizează borcanele în cuptorul încins, se scot , se lasă să se răcorească, se umple cu compoziția rezultată, se capsează și se pun între perne sau pături la răcit. Important: legumele exprimate în kilograme sunt gata curățate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc