Treceți la conținutul principal

Zacusca de vinete

10kg vinete
3kg ardei gras
3kg ardei kapia
3kg gogoșari
2kg ceapă
2kg roșii
2l ulei
boia de ardei dulce
foi de dafin
piper boabe
sare

 

1.Vinetele se coc,se lasă la scurs,se curăță și se toacă mărunt de preferat cu un tocător de lemn.






2 .Jumătate din cantitatea de ardeii grași și kapia se coc și se așează într-o oală cu capac. După o perioada se curăță de pieliță, se îndepărtează cotoarele cu semințe. Restul de ardei și gogoșari se spală, se taie sferturi înlăturând cotorul cu semințe și se dau toți prin mașina de tocat inclusiv pe cei copți. Se pun deoparte.




3. Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt.
4. Roșiile se spală și se dau prin mașina de roșii pentru a se obține sucul de roșii.
5. Pune 1l de ulei la încins, adaugă ceapa, călește după care începi s-o înnăbuși adăugând câte puțină apă .
6. Adaugă ardeii, kapia, gogoșarii tocati, sucul de roșii, boiaua de ardei dulce, foile de dafin, boabele de piper și sarea.



7. Spală borcanele, sterilizează-le în cuptorul încins. Păstrează-le la cald, adică în cuptorul oprit.

8. După o oră adaugă vinetele tocate, restul de ulei și amestecă din când în când.




  9. Adaugă un pliculeț de conservant. Eu la toată cantitatea am pus 10 aspirine.
10. Când zacusca a fiert (durează cam 2 ore uneori mai mult) se pune fierbinte în borcane. Închide cu capace și depozitează-le între pături până a doua zi.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.