7 vinete mari
1l ulei
2 căpățâni de usturoi
oțet,foi de dafin
boabe de piper,sare
1.Vinetele se spală,se taie rondele,se așează într-o tava,se presară sare și se lasă așa cam o oră să se scurgă de sucul amar.
2.Se spală borcanele,se sterilizează în cuptor.
3.Se curăță usturoiul.
4.Într-o oală se pune la fiert oțetul (după gustul fiecăruia) eu am pus 500 de ml la 2l de apă,boabele de piper și foile de dafin.
5.Se scot borcanele cu tot cu tavă,se așează pe masa de lucru în apropierea aragazului.
6.Se aruncă zeama din tava cu vinete,se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjesc feliile pe ambele părți.
7.În timp ce le prăjești le așezi în straturi în borcanele pregătite alternând cu usturoiul ras pe răzătorea mică.Pentru a nu se oxida de preferat ar fi să razi pe rând usturoiul în funcție de necesitate.
8.Toarnă cu polonicul oțetul fierbinte.
9.Închide borcanele cu capac.
10.Așează borcanele între pături până a doua zi.
11.Se pot consuma după 2 săptămâni.
1l ulei
2 căpățâni de usturoi
oțet,foi de dafin
boabe de piper,sare
1.Vinetele se spală,se taie rondele,se așează într-o tava,se presară sare și se lasă așa cam o oră să se scurgă de sucul amar.
2.Se spală borcanele,se sterilizează în cuptor.
3.Se curăță usturoiul.
4.Într-o oală se pune la fiert oțetul (după gustul fiecăruia) eu am pus 500 de ml la 2l de apă,boabele de piper și foile de dafin.
5.Se scot borcanele cu tot cu tavă,se așează pe masa de lucru în apropierea aragazului.
6.Se aruncă zeama din tava cu vinete,se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjesc feliile pe ambele părți.
7.În timp ce le prăjești le așezi în straturi în borcanele pregătite alternând cu usturoiul ras pe răzătorea mică.Pentru a nu se oxida de preferat ar fi să razi pe rând usturoiul în funcție de necesitate.
8.Toarnă cu polonicul oțetul fierbinte.
9.Închide borcanele cu capac.
10.Așează borcanele între pături până a doua zi.
11.Se pot consuma după 2 săptămâni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc