Treceți la conținutul principal

Proiect în lucru-Rochița de primăvară

            Copilele au crescut drept urmare suntem pe punctul de a schimba toată garderoba . E un motiv de mândrie maternă să-ți vezi fetele mari și implicate în procesul de modelare al garderobei . Nu doar de consultare al modelelor  ci și de dezvoltare al simțului esteticului . Trebuie ținut cont și de părerea lor chiar dacă uneori nu vor să iasă din tiparele rochiilor de prințese , mult prea înfoiate pentru stradă și fixul cu tul/ul pe sub bordura tivului . Încerc să fac ceva din conceptul lor dar retușând discret ideile pentru a nu displăcea ci din contră a le face purtabile . Mă gândesc de pe acum că va mai trece multă vreme când îmi vor ocupa locul la masa de croit pentru a-și confecționa singure proiectele râvnite .
          
Acest concept l-am început printre rândurile de roșii , dovlecei , deci cu ceva timp în urmă ... O să-mi fac timp pentru finisarea lui în viitoarele zile . Căci proiectele mele depind de timp , de care ma plâng în ultima vreme că nu-mi ajunge ...









         Am pregătit o parte din videoclip , pe măsură ce proiectul înaintează , rămâne montajul videoclipului după cum v-am obișnuit până acum și desigur tiparul pe care-l puteți descărca de aici


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.