Treceți la conținutul principal

Mâncare cu carne de porc și mazăre

Ingrediente :

Carne de porc 700 gr
ceapă verde 1 leg
mazăre 1 kg
unt 50 gr
bulion
mărar 1 leg
faină 1 lingură
sare , piper

Carnea se taie felii subțiri, se bate cu puțin, se sărează. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Untul se topește într-o tigaie se prăjește carnea succesiv, se scoate pe rând pe o farfurie și se arunca ceapa în sosul din cratiță. Bineînțeles că poți înlocui untul cu uleiul. Când s-a înmuiat puțin se adaugă o cană de apă.Se adaugă carnea de porc și se lasă să fiarbă la foc mic .









Între timp fierbi separat mazărea în apă cu sare după care o scurgi de apă. Torni mazărea în cratiță cu carnea de porc .


 
Pune puțină apă într-un castron, adaugă făina amestecând ușor până se dizolva, adaugă bulionul și o linguriță de zahăr. Între timp toacă mărunt mărarul. Când carnea este fiartă adaugă aceasta compoziție în cratiță presară mărarul deasupra și mai lasă câteva clocote amestecând ușor. Completează gustul cu sare dacă mai este necesar .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.