Ingrediente :
Carne de porc 700 grceapă verde 1 leg
mazăre 1 kg
unt 50 gr
bulion
mărar 1 leg
faină 1 lingură
sare , piper
Carnea se taie felii subțiri, se bate cu puțin, se sărează. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Untul se topește într-o tigaie se prăjește carnea succesiv, se scoate pe rând pe o farfurie și se arunca ceapa în sosul din cratiță. Bineînțeles că poți înlocui untul cu uleiul. Când s-a înmuiat puțin se adaugă o cană de apă.Se adaugă carnea de porc și se lasă să fiarbă la foc mic .
Între timp fierbi separat mazărea în apă cu sare după care o scurgi de apă. Torni mazărea în cratiță cu carnea de porc .
Pune puțină apă într-un castron, adaugă făina amestecând ușor până se dizolva, adaugă bulionul și o linguriță de zahăr. Între timp toacă mărunt mărarul. Când carnea este fiartă adaugă aceasta compoziție în cratiță presară mărarul deasupra și mai lasă câteva clocote amestecând ușor. Completează gustul cu sare dacă mai este necesar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Toţi oamenii se aseamănă prin cuvinte,numai faptele îi deosebesc