Treceți la conținutul principal

Ciorba de perișoare

Ingrediente :

Carne măcinată  (amestec)1 kg 
Morcovi 1 leg.
Pătrunjel  1 leg.
Țelină 1 buc mică
Ceapă 2 buc
Orez 1 lingură
Roșii 4 buc
Lămâie 1 buc [ sau oțet ]
Ouă 2 buc
Leuștean , pătrunjel verde
ulei,sare



După obișnuitul început adică : se curăță morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa le speli bine sub jet de apă rece. 
Ceapa o toci mărunt iar un morcov, un pătrunjel și țelina o dai pe răzătoarea mică . 
Pui 2 linguri de ulei într-o oală lași să se încingă și arunci ceapa ( dar nu toată ) și legumele rase . După ce s-au călit completează cu apă și adaugă zarzavatul rămas întreg. Asta ca sa nu mai folosești "delicat" sau "vegeta" .....
Nu uita de sare...




Carnea o pui într-un castron o amesteci cu orezul, restul de ceapă și verdeață tocată mărunt, ouăle și nelipsita sare...


Amestecăm toate ingredientele de mai sus și din această compoziție rupem bucăți mici pe care le rulăm în palmă obținând mici perișoare....pe care le vom pune în oală odată ce apa din ea fierbe !



La sfârșit când carnea e fiartă se adaugă roșiile opărite și curățate de coajă și tăiate cum vrei.... cuburi sau feliuțe.... dar nu înainte de a scoate din oală legumele fierte .



Acum vine faza tradițională cu oul ( adică numai gălbenușul ) oțetul sau lămâia și smântâna pe care le amestecăm și scoatem cu polonicul din oala încet ca să nu tăiem bunătate de ciorbă și turnăm în oală compoziția lichidă .



Cam asta e tot . Completează cu sare numai dacă este necesar...Poftă bună !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.