Treceți la conținutul principal

Legume gratinate

1/2 kg. cartofi
 2 dovlecei
1 buc. ardei
1 buc. conopidă
4 buc. cârnat crud
250 g. smântână
250 g. cașcaval
4 ouă
piper,sare

Cartofii  se fierb cu coajă în apă cu sare, se scot, se curăță de pieliță, se sparg ca pentru pireu, se adaugă o bucățică de unt și 2 linguri de smântână. Conopida se spală se rupe buchete mari și se opărește în apă clocotită. Se pune deoparte. Dovleceii se curăță de coajă, se spală și se taie felii mai groase.
Ardeiul se spală și se taie felii. Cârnatul se taie bucăți mici.





Smântâna se amestecă cu gălbenușurile de ouă și o parte din cașcavalul dat pe răzătoarea mare. Albușurile se bat spumă, se amestecă cu smântâna, adăugându-se sare și piper.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se întinde pireul de cartofi pe fundul tăvii, deasupra se pun dovleceii, urmând conopida cu ardeiul și cârnatul.
Se toarnă compoziția din smântână peste legume.Se răzuiește restul de cașcaval pe răzătoarea mică. Se bagă în cuptorul încins cca. 40 minute.Se servește fierbinte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.