Treceți la conținutul principal

Curs de croitorie - pantalonul copiii


Instrucțiuni pentru coaserea pantalonului:                                

1. Se execută prinderea părților din spate, rezerva se surfilează, se calcă înspre tiv și se finalizează prin unul sau două tighele pe fața materialului. 

2. Se cos buzunarele(vezi : buzunarul la pantalon). 

3. Se execută cusăturile laterale, se surfilează ( împreună sau separat ) se calcă cusăturile înspre spate și se tighelesc dublu sau la o tălpiță pe partea spatelui.

4. Se execută cusăturile interioare ale cracilor pantalonului și se calcă desfăcut.

5. Se întorc părțile cusute pe față. Se așează față pe față turul pantalonului respectând egalitatea cusăturilor și se coase începând de la semnul șlițului roată pe mijlocul părților din spate. Pentru o rezistență mai îndelungată repetați pașii pe aceeași cusătură. 

6. Șlițul (vezi : montarea fermoarului )Betelia sau cordonul : aplică întăritura pe dosul materialului, pliază în două pe lungime și presează cu călcătorul iar una din margini îndoaie dedesubt apăsând cu călcătorul pentru fixare, surfilează cealaltă parte înainte de montarea beteliei pentru a-ți ușura munca. 

7. Partea pliată așezată față pe față pe marginea de sus a pantalonului începând de la cusătura de mijloc a spatelui și implicit mijlocul cordonului spre față, prinde în ace de gămălie și coase un milimetru mai sus de linia pliată prin călcare. Coase capetele beteliei, sficuiește și întoarce colțurile. 

8. Execută un tighel de prindere având grijă să pornești dintr-un capăt spre celălalt (de preferat ar fi să lucrezi mai mult pe fața materialului ) și coase cu un milimetru mai jos de linia anterioară prinzând marginile în interiorul cordonului. [ În cazul pantalonilor pentru copiii introdu în partea din spate un elastic executând înainte de montarea inițială a beteliei, două butoniere ]
                                 

    9. Surfilează tivul și pliază-l spre interiorul pantalonului, calcă-l și coase un tighel, execută butoniera  și coase nasturele. 

    Comentarii

    Postări populare de pe acest blog

    Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

    Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

    Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

          Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

    Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

                 Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.