Treceți la conținutul principal

Curs de croitorie-Jacheta de copiii-Manseta

Manșeta este o bucată de material textil care prelungește lungimea mânecii. Are rolul de a proteja marginea mânecii unei jachete dată fiind gradul ridicat de uzură. Se poate schimba oricând este nevoie prin desprinderea cusăturilor vechi și înlocuirea bucății vechi cu un material identic, de aceeași culoare sau alta.


Modalitatea de coasere:

  1. Înaintea aplicării manșetei se tighelesc marginile șlițului mânecii.
  2. Se pliază manșeta la jumătate pe toată lățimea ei cu fața în interior iar una din margini se pliază încă odată la 1 cm .
  3. Se tighelesc marginile exact până la îndoitura materialului pe ambele părți ale manșetei.
  4. Se taie colțurile, se întoarce manșeta pe față, se calcă.
  5. Rezulta un dreptunghi cu o margine pliată în interior și cealaltă liberă.
  6. Pe dosul mânecii așezi manșeta cu partea nepliată ( față pe față )  și tighelești  exact pe lângă marginea pliata la 1 mm .
  7. Se întoarce mâneca pe dos și se trage ușor  suprapunând marginea îndoită pe tighelul anterior (dacă ți se pare dificil poți opta pentru însăilare) . Tighelește marginea necusută (pe fața lucrului) iar la capăt poziționează acul în jos, întoarce și continuă tighelirea de jur împrejurul manșetei. 
      8.Se coase butoniera.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.