Treceți la conținutul principal

Curs de croitorie-Cum se coase-Coperta din material textil

      Am căutat o metodă pe cât de raţională pe atât de eficientă. Cărțile de diferite dimensiuni ori
mărimi m-au epuizat psihic, ca s-o spun pe șleau. Orice învelitoare cumpăram nu se potrivea.
Singura modalitate de a ieși din impas a fost să gândesc într-un fel practic și util. Există două variante de coperți casnice și-anume: coperțile textile sau din hârtie. Amândouă variante se confecționează cam la fel. Dar pentru ca ne dorim versiunea cusută am optat să încropim din țesături vechi cu adaus dantelat ceva nou dar cu tentă primitivă. Habar nu am dacă rezultatul va fi satisfăcător. Abia aștept să citesc expresia de pe fața ei, cum trece ca de obicei  de la uimire la fericire. În orice caz aș vrea să se exprime cam asa:"WAW!"
      Mă rog, intenţia mea era s-o fac cumva să se apropie mai degrabă de conţinutul cărţii decât de coperta ei. Sper că va  descoperi cu interes secretele ce izvorăsc din filele cărții. Sper  că-i voi stârni foamea pentru cuvinte...
      În orice caz, modelul îl puteţi folosi în interes personal sau pentru a accentua un cadou pe cât de valoros pe atât de frumos, căruia îi puteți personaliza exteriorul adăugând broderii, şnururi, fundiţe, etc. Eu am creat o idee vă rămane să o dezvoltaţi după propriile cerinţe sau fantezii. Poţi îmbrăca o carte veche în straie noi , poţi introduce carton sau burete în interiorul coperţii,în plus se poate spala oricând. Spor la lucru! 

Videoclipurile cu pricina le găsești : aici  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.