Treceți la conținutul principal

Curs de croitorie-Cum se coase-Buzunarul paspolat

De cele mai multe ori avem strania senzație că neapărat unele produse nu numai că necesită o prelucrare pretențioasă dar au detalii imposibil de urmat. Totul devine greoi, ne trec transpirațiile gândind la ceea ce am putea strica prin nepriceperea noastră. Dar o stricăciune aduce după ea regret, iar regretând târâm după noi dezamăgirea. Peste tot ți se spune că trebuie să fii curajoasă iar succesul ca să-ți fie garantat trebuie să perseverezi cu încăpățânare. E posibil. Dar poți greși cu eleganță. Trebuie să fii încrezătoare și chiar surâzătoare chiar dacă vei continua să greșești. Până la urmă vorbim despre niște cârpe, nu? A învăța e sublim a împărtășii e divin....

1.Se trasează semnele viitorului buzunar pe fața țesăturii.

2.Se lipește întăritura pe dosul fâșiei dreptunghiulare.

3.Se suprapune fâșia peste țesătură, față pe față, și se tighelesc împreună, dreptunghiular, pe semnele marcate.

4. Se taie cu foarfeca linia de mijloc, între cusături iar la capeți se crestează oblic.

5.Se întoarce lucrul prin deschizătura formată. Micile crestături dreptunghiulare se împing și ele în interior. Se calcă prin presare, trăgând o parte de fâșie până când formează între cusăturile date o fâșie îngustă. 

6. Se trag capetele triunghiulare și se cos întărindu-le de bentițele cusute (paspoalul rezultat).

7.Căptușeala formată dintr-o singură bucată sau două și se montează de-a lungul ambelor parți ale cusăturilor anterioare. 

8.Se pliază săculețul de buzunar și se tighelește împreună.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.