Treceți la conținutul principal

Curs de croitorie-Cum se coase-Buzunarul la pantalon

         Buzunarul pe șold este format din două părți și anume unul cu tăietura răscroită și unul care va completa partea pantalonului întregindu-i forma .
  
    Procesul tehnologic de montare a buzunarului pe pantalon se face în următorii pași  :


    1. Săculețul cu răscroitura adâncită se așează pe deschizătura buzunarului , față pe față și se tighelește la o adâncime de o tălpiță sau conform rezervei


    2. Se crestează rezervele pe porțiunea tighelită dând cusăturii lejeritate altfel aspectul ei devenind rigid și apărând anumite plieri afectând estetic forma buzunarului

    3.Se execută un nou tighel de suprafață pe partea cu buzunarul care are menirea de a stabiliza materialul rămânând fixat în pe interiorul pantalonului

    4. Se întoarce săculețul iar marginea răscroită se presează cu călcătorul

    5. Respectând semnele de margine se așează cealaltă parte de buzunar una peste alta , față pe față , și se tighelesc marginile interioare împreună .

    6. Se surfilează marginile cusăturii .

    7. Se fixează printr-un tighel marginea laterală a buzunarului împreună cu marginea pantalonului .

    8. Se presează cu călcătorul și se surfilează întreaga parte a cracului


       De ce sunt pantalonii atât de populari? Pentru că sunt confortabili putând fi folosiți pentru a ne apăra de intemperii și pentru că pot fii utilizați de ambele sexe și de toate categoriile de vârstă în scop estetic.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macrame - Şnurul simplu, șnurul dublu

Se lucrează cu croșeta 2 ochiuri de lanț, se revine la primul ochi cu un picioruș  scurt, se întoarce lucrul și mai facem un picioruș scurt. Pe croșetă vom avea un ochi iar pe marginile șnurului au apărut 2 fire laterale, prin care vom introduce croșeta și vom apuca firul pe sub ele, rezultă 2 ochiuri pe croșetă, scădem ochiurile la unul.  Cele două fire le vom numi ochiuri laterale.

Curs de croitorie- Cum se coase-fermoarul la pantalon

      Coaserea fermoarului la pantalon are ca scop prelucrarea celor două părți care formează deschizătura șlițului respectiv partea de mijloc a feței pantalonului . Acest lucru se face în următorii pași :      1. Se aplică întăriturile pe ambele părți ale șlițului , respectiv stânga și dreapta , prin presare cu călcătorul.      2. Se execută surfilatul la mașina de cusut triplock sau zigzag  (folosind aceeași culoare de ață ca a materialului folosit ) a rezervelor și al dublurii.

Puncte și cusături ornamentale-Punctul în urma acului

             Pentru punctele de ornamentație nodurile se fac numai la însăilat pentru fixarea țesăturilor. Altfel spus firul se ascunde prin împunsături mici în același loc iar pe urmă se ascunde acoperind-ul cu un alt punct de cusătură sau de broderie.